Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2013 11:54 - КАК РОБИН ОТ ЛОКСЛИ СТНА РОБИН ХУД
Автор: bigscorpion Категория: Изкуство   
Прочетен: 1796 Коментари: 0 Гласове:
0



 Как Робин от локсли стана Робин худ

 

Преди много години по времето на управлението на крал ричард лъвското сърце имало благороднит от Локсли, бащата на всеизвесния герой Робин Худ. Но бащата на Робин бил комарджия и изгубил имението си на карти. Тъкмо да му го вземат и крал Ричард  организирал кръстоносен поход. Бащата на Робин,се разбрал с кредиторитеси да отиде на похода да изкара праи и да им ги върне, но по едно време бил убит кредиторите си платили данаците с имението Локсли и то станало собственост на управляващия тогава Англия принц Джон.

   Така пред младия Робин имало малко алтернативи,без много бойни умения ,не ставащ за рицар му оставало само да тане крадец или ратаи и да забрави знатния си произход. Робин избрал да стане крадец.

    И ето няколко дни следял бирника на принц Джон който минавал през шерутската гора. Единя де решил да нападне. Скочил от едно дърво върху кесаря ударил го силно по главата и го свалил от коня. С лъка и стрелите бързо свалил 2мата охраняващи го войници. Но понеже парите били малко повече този ден зад него се движели още 6 конника. Робин бързо преценил ,че 6 добре убучени войници ще му дойдат много като той е сам, а и вече липсвал елемента на изненада. Пришпорил коня  и препуснал през гората,но конниците бързо го настигали. Минавайки през едно от селцата в покрайнините и  той мислел да скочи от коня зад някой завой и да се скрие и вдигнал едната кесия задая  закачи от коня на колана си, в този момент една стрела предназначена за него от конниците минала през кесията и я скъсала и монетите се разпиляли. Бедните хорица жертва на тогавашната система която ги изцеждала като сегашната нас се втурнали да събират монетите така препречили пътя на 2ма от конниците и забавили малко останалите.

   Робин продължил да язди бясно но коня се изморявал. Той се сетил какво станало при първата кесия и  минавайки през следващото село разпилял следващата с думите „това е взето от вас и е за вас спрете кониците” и това подействало дало още преднина на Робин и при следващото село той скочил от коня и го пратил да препуска за да заблуди преследвачите и влязъл в месната църква. Там се натъкнал на отец Тък. Веднага се сетил ,че бедните помагат и казал „ отче това е за бедните. Преследват ме скрийме” Тък бил ,чул мълвата за този който е върнал парите на бедните и го скрил, както в съвремието всеки от нас би скрил някой крадящ от системата и богатите и даващ на бедните.

   На другия ден обаче се върнали още войнижи да го търсят. Отчето се опитал да го скрие и го отвел приковача наречен Малък Джон, но там войниците ги застигнали. Завързала се схватка. В опитите си да избяга Робин  свалил няколко войника със стрели и с меч. Малки Джон  също и Робин разбрал ,че той ще му е полезени точно когато,ковача бил свален и един войник се готевл да го набучи на копието си,той пронизал войника със стрела и спасил малкия Джон,които всъщност не бил никък малък а както всички ковачи от онова време бил по-едър от останалите и в това се кореняла силата му.

   Имали пари все още а и с помоща на бедните от околните села на който помогнал изградил скрит лагер дълбоко в  непроходимата гора. Разбрал, че помагайки на хората те го крият и му помагат, а и Тък,  и Малкия Джон щели да му помагат само ако дава на бедните. Но системата била успешна и това устройвло Робин да бъде водач на банда. Така рискувал по-малко себе си. Както някои от лордовете, окупирай, анонимните днес повличат масите в собствената си бораба със  ситемата в борбата си за свобода и в собствените си борби за оцеляване.

   При следващите си атаки прилагали разнородни тактики който робин бил запомнл от писмата на бащаси от светите земи, падащи дънери опънати въжета дупки изкачащи шипове. На това и учил бойците си както и ги учел да пишат и четът. Това било полезно и на него ,че те можели да правят нещата който той, и на тях, че това им ставало плезно в живота. Както вобачите борещи се за свобода на някой организаций трябва да учат хората на уменята си което би било полезно защото колкото повече хора правят едни неща толкова по-малко вероятно да ги хваната защото тези хора ще са несъвършенни и може първо те да бъдат хванати,а и да не бъдат хванати това ще им е полезно в живота и винаги ще ги помнят с добро.

   За битките и тактиките няма да разказвам има много филми показващи всякъкви сценарий, а как точно е било никой не знае. Е при една от битките попаднали на лейди Мериян,която трябвало да стане наложница на дъртия принц Джон. На нея неи се нравило това и решила да стане жена на младия бандит който макар и не особено красив бил по-млад от принца, така тя станала двоен агент.както има и такова в момента във властта. Като имформаторите на луикилйкс и Едуард Снолдан който дълго време беше такъв.

   Минало се още време пленили варварите крал Ричард. Прибц Джон искал власта и прибрал парите за откупа за себеси, но  крал Ричард избягал и се върнал в Англия преди коронацията и с помоща на бандата на Робин Худ си върнал трона. Всички от бандата били помилвани от краля, а робин получил обратно имението си по заслуги към трона и лейди мериян която всепак  искала мъж с пари а не да работи в някой обор или замък като прислужница. Така Робин станал отново благородник ,но леко променен разбирал и помагал на хората доколкото може, а докато помагал хората били доволни и той за години утроил богатството си. Както би могло да стане и с властта ако помага на хората а не ги ограбва в днешно време и ако всеки получи това което иска като Робин го получил. Така и властта може да стане най-добрата и да се носят легенди за нея както се носят легенди за Ричард лъвското сърце.

 

 

Иван П. Александров 19.09.2013г. София




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bigscorpion
Категория: Други
Прочетен: 251213
Постинги: 261
Коментари: 109
Гласове: 162
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930